Kategoriler

TERCİHTE HATA YAPMAYIN!

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçları açıklandı. Bu yıl öğrencilerin başarısı daha düşük oldu. Testlere verilen ortalama doğru cevap sayısında, netlerde ve puanlarda düşmeler görüldü.

1 MİLYON ÖĞRENCİ BARAJI GEÇEMEDİ

YKS’ ye katılan yaklaşık 2 Milyon 400 bin adaydan,  1 Milyonu Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 puan barajını geçemediği için tercih yapma şansını yakalayamadı. Lisans düzeyinde eğitim veren 4 yıllık fakülteleri tercih edebilmek için gerekli olan 180 puan barajını geçen öğrenci sayısı da azaldı. Sayısal alandan 390 bin, sözel alandan 565 bin ve Eşit Ağırlık alanından 587 bin, Yabancı Dilden 70 bin aday 180 puan barajını geçerek en az 4 yıl eğitim veren fakülteleri tercih edebilme hakkı kazandı.

BAŞARI SIRASINA DİKKAT!

YKS başarısının düşük olması ve 180 puan barajını geçen aday sayısının az olması öğrencilerin başarı sıralamasına olumlu yansıdı. Geçen yıl 400 puan ile 53 bininci sırada olan aday bu yıl aynı puan ile 40 bininci sırada yer aldı.

TERCİHLERİNİZİ BİRLİKTE YAPALIM

Aydın’ın en köklü Özel Öğretim Kurumlarından olan Çözüm Kurs Merkezi kurucusu Saffet GÜZEL sınav sonuçları ve tercihlerle ilgili yaptığı açıklamada “Barajı geçen adayların 24 Tercih hakkı bulunmaktadır. Tercih yapmadan önce bilinçli bir şekilde meslek seçimi yapmalısınız. Daha sonra başarı sıranızı dikkate alarak hangi üniversitelerden bu mesleklere ulaşabileceğinizi belirlemelisiniz. Bunun yanında gidebileceğiniz fakülteler hakkında birçok araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mimarlık, Mühendislik ve Öğretmenlik gibi bazı meslekler için başarı sıralaması kısıtlamalarına dikkat etmelisiniz.

"Öğrencilerimiz gelecekleri ile ilgili çok önemli bir karar verme aşamasında. Bizler tüm öğrencilerimize doğru tercih yapmaları için tecrübeli rehber öğretmenlerimizle, öğrencilerimize ve velilerimize destek olmaya hazırız” dedi.

Resim
Yağcılar İçi Vardar İşhanı Kat:3 Efeler / AYDIN
0256 214 97 67
aydincozumkurs@hotmail.com
www.aydincozumkurs.com ©
X
Destek Hattı